Ik ben ZZP'er | Uploaden | 0224 42 21 24
Hoep 2b - 1741 MC Schagen
Eriks hypotheken & personal finance

Creditcard: niet alleen gemak

 

Creditcard: niet alleen gemak

Een creditcard biedt gemak. Als je op vakantie bent, iets vanuit het buitenland wil bestellen of een vliegreis wilt boeken is het ideaal en soms zelfs noodzakelijk om een creditcard te gebruiken. Maar als je je droomhuis hebt gevonden en een hypotheek hiervoor wilt aanvragen, kan deze creditcard een grote last betekenen omdat je maximale hypotheek hierdoor flink lager uit kan vallen. Al sta je geen cent rood!

Het addertje onder het gras.

Op veel creditcards zit een kredietfaciliteit in de vorm van de mogelijkheid tot gespreide terugbetaling; een faciliteit die je gebruikt als je het negatieve saldo niet voor het einde van de maand aanzuivert. Maar: ook als je de creditcard niet gebruikt, staat deze maximale kredietruimte van de creditcard aangemeld als 'schuld' bij het BKR.

De gevolgen voor je maximale hypotheek

Bij het berekenen van de hypotheeklasten wordt gekeken naar de opnamelimiet van de creditcard. Het bedrag dat je maximaal kan lenen voor je huis, wordt verlaagd met 2% hiervan.

Een voorbeeld: Je hebt een creditcard met een bestedingslimiet van 5.000. 2% hiervan is 100 euro. De maandelijkse, maximale hypotheeklast zal worden verlaagd met 100 euro per maand, oftewel 1200 euro per jaar.

Hoe kan je dit vermijden?

  • Laat de kredietfaciliteit op je creditcard blokkeren. Zo telt deze niet mee in de berekening voor de maximale hypotheek.
  • Zeg de creditcard op wanneer het blokkeren van deze faciliteit niet mogelijk blijkt te zijn
  • Of neem een prepaid creditcard waar je zelf krediet op moet zetten.

Wees eerlijk als je een bedrag open hebt staan op je creditcard. Wil je de maximale hypotheek als je nog niet klaar bent met het afbetalen van je ervan? Dit maakt je financieel erg kwetsbaar in het geval van bijvoorbeeld echtscheiding of een teruggang in inkomen.

Houd er rekening mee dat je nu 101% en in 2018 nog 100% van de marktwaarde van de woning kan lenen. Ben je op zoek naar je droomhuis? Zorg dan dat je eigen financiële situatie goed op orde is!

Thomas van Campenhout

www.creditcard.nl

 

terug naar het blogs-overzicht
Eriks Hypotheken & Personal Finance

Hoep 2b
1741 MC Schagen

  0224 42 21 24
  info@erikshypotheken.nl   WhatsApp

KvK: 63975602
AFM: 12043744
Kifid: 300.016276

Bank: NL69 RABO 0304 4543 62

© 2018 Eriks Hypotheken & Personal Finance
Informatie over cookiesPrivacystatementCookie-instellingenDisclaimer Contact

Klik op het WhatsApp-icoon om ons een bericht te sturen.
We zullen je zo snel mogelijk antwoorden!

Stuur bericht

Chat via WhatsApp